top of page

ZA SANACIJO GLIVIČNIH NOHTOV UPORABLJAMO 

Fotodinamično terapijo 

PACT MED

Diagnoza glivičnih nohtov

Simptomi glivičnih okužb nohtov so značilni in običajno zadostuje vizualna diagnoza. V dvomljivih primerih se iz prizadetega nohta vzame vzorec , ki ga pošljemo v mikrobioločki laboratorij, kjer natančno identicirajo vrste gliv. Ni vsaka sprememba nohtov glivična okužba (onihomikoza) , poznamo različne bolezni nohtov kot npr. psoriaza ali gre za okužbe, ki imajo lahko podobne simptome. Zlasti luskavico na nohtih lahko zamenjamo z okužbo z glivicami, ker imata obe bolezni običajno rumeno, rjavo ali sivo obarvanje nohtov. S sanacijo takšnih stanj se ukvarja medicinska pedikura oz.podologija.

NailFungus2.jpg
NailFungus.jpg
NailFungus1.jpg

Kako Pact Med deluje

Zaradi posebnega barvila (fotosenzibilizatorja) postanejo mikroorganizmi občutljivi na svetlobo pri določeni valovni dolžini in v kratkem času odmrejo. S samo nekajminutnim tretmajem se je mogoče boriti tudi proti glivicam na nohtih. Čim hujša je okužba, tem pogosteje se  mora izvajati zdravljenje. Med  tretmajem je treba noht vedno prekriti z gelom. Modro barvilo je toluidin modro, posebno nestrupeno barvilo (fenotiazin). Selektivno je stimuliran s svetlobo pri valovni dolžini 630 nm, tako da uniči glive s tvorbo singletnega kisika, ne da bi poškodoval kožo. Stimulacija se izvaja s pomočjo posebej razvite naprave PACT® MED, saj morajo biti intenzivnost svetlobe, valovna dolžina in čas svetlobnega tretmaja natančno usklajeni z barvnim gelom, da je učinkovit.

Učinkovitost lahko ocenimo šele po daljšem obdobju, ker mora prizadeti del nohta izrasti (cca. 3-6 mesecev). Obravnava s PACT MED ne povzroča stranskih učinkov. PACT gel, ki se nanese na noht, lahko kratkotrajno rahlo modro obarva noht.

Nagelpilz_2482-300x173.jpg
Nagelpilz_2623-300x174.jpg
Nagelpilz_2663-300x173.jpg

Potek obravnave in navodila 

OBRAVNAVA:

Začetna obravnava : 3 x 9.5 minut v enem tednu

Kasnejši pregled in obravnava je odvisna od velikosti okužbe

NAVODILA ZA OSKRBO DOMA:

  • Po umivanju stopala vedno obrišemo do suhega,brisačko zamenjamo vsak dan

  • Nogavice peremo pri temperaturi 60° C

  • Za čevlje uporabljamo puder ali razpršilo za razkuževanje obutve

  • V času obravnave uporabljate PACT MED set za popravilo nohtov

Nagelpilz_2730-300x175.jpg
Belichtung-PACT_MED.jpg
bottom of page