NASLOV

Stanetova ulica 20 b

3000 Celje

KONTAKT

Tel: 040 160 629

Tel: 070 182 390

Email: pedikura.urtica@siol.net

DELOVNI ČAS

Sre,Čet,Pet: 8:00-14:00 
Pon,Tor: 14:00-19:00

Sobota- po dogovoru

© 2023 by The Nail Lab. Proudly created with Wix.com

Na storitev se je potrebno predhodno naročiti od ponedeljka do petka med 9:00 in 19:00 na telefonsko številko    040 160 629 ali preko spleta.    Ob sobotah, nedeljah ter praznikih je salon zaprt.

MEDICINSKA PEDIKURA VS.KOZMETIČNA PEDIKURA

Tradicionalna kozmetična pedikura se osredotoča predvsem na čimbolj lep izgled nohtov  in odstranitev nekaj poroženele kože, ne upošteva pa resničnih težav. Včasih se tudi zgodi, da se pri taki pedikuri težave s stopali šele pokažejo. 

Za razliko od nohtnih salonov, pa pri medicinski pedikuri strokovno usposobljen pediker odpravlja različne težave stopal, uporablja napredno opremo in orodja in upošteva protokole najstrožje higiene. 

Medicinska  pedikura je estetska in terapevtska obravnava stopal.

KAJ JE MEDICINSKA PEDIKURA

Medicinska pedikura je neinvaziven postopek obravnave stopal, ki ga opravi usposobljen strokovnjak-pediker . Postopek mora biti varen, higienski, njegova glavna naloga pa je predvsem odpravljati težave, kot so:

-poroženela koža

-otiščanci

-kurja očesa ( clavus)

-suhe in razpokane pete

-vraščeni nohti

-odebeljeni in obarvani nohti

S predavateljico o diabetičnem stopalu.

Nega stopal diabetičnih bolnikov

3TO sponka za vraščene nohte takoj omili bolečino in pripomore k pravilni rasti nohta. Cena storitve  je 80€ za prvi obisk, pri katerem izvedemo namestitev sponke, in 20€ za vsako nadaljnio terapijo, namenjen pregledu in premestitvi sponke.

NOVO

 

V naši pedikuri nudimo tudi odvzem vzorca za mikrobiološko preiskavo na glivične okužbe nohtov. Najmanj 4 tedne pred odvzemov vzorca na noht  NE nanašate krem in lakov proti glivicam ter eteričnih olj, ki zavirajo rast gliv ( olje čajevca-Tea tree, sivke, nageljnovih žbic).

Preiskava se opravi v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano, Center za medicinsko mikrobiologijo, Oddelek za medicinsko mikrobiologijo Celje v Zdravstvenem domu Celje ( II. nadstropje). Vzorec lahko dostavite sami pri okencu laboratorija ali pa ga dostavimo mi.

Rezultat je predvidoma v 14-28 dneh, prevzem je v naši pedikuri.

Rezultat mikrobiološke preiskave je uraden in ga lahko predložite svojemu osebnemu zdravniku oz. dermatologu, ki vam bo predpisal ustrezno zdravljenje.

 

SEMINAR V NEMČIJI

V začetku septembra sem bila udeleženka strokovnega seminarja v Nemčiji, ki ga je pripravil podolog g. Greppmayr. Na sliki z gospo Slavico Bizjan in g. Greppmayr-jem ob koncu izobraževanja.

Sistem za korekcijo nohtov Unguisan Blue light je vsestranski in inovativen izdelek za popolnoma neboleče zdravljenje skoraj vseh vrst deformiranih in vraščenih nohtov.

Individualno prilagojen sistem za prizadeti noht, ki pomaga nohtu, da zraste v naravno, pravilno  obliko. Tako nanos kot samo nošenje sta neboleči!