nohtna protetika

Je namestitev umetne nohtne plošče zaradi mehanskih poškodb oz. bolezni nohtov in je namenjena osebam, katerim noht ne raste več ali raste v kepasto obliko.

Dezinfekcijske snovi v masi preprečujejo nastanek vnetja in drugih obolenj. Z nadomestnim nohtom naredimo korekcijo in preprečimo deformacijo nohta in nepravilno rast. 

Korekcija vraščenih nohtov

Za korekcijo vraščenih,deformiranih, zvitih nohtov uporabljamo korekcijske sponke : Podofix, Combiped, 3TO sponka, B/S sponka, titan sponka, Unguisan gel. Katero vrsto sponke bomo uporabili, je odvisno od kvalitete nohta, deformiranosti nohtne plošče, stopnje vraščenosti, starosti.

 

Sanacija bradavic,kurjih očes

Bradavice, ki se pojavijo na stopalih imenujemo plantarne bradavice. 
So majhne, hrapave, pogosto okrogle, grudice na koži. Včasih boste na eni ali obeh nogah videli le eno ali dve, čeprav lahko pokrijejo večje površine kože.
Povzroča jih virus (humani papiloma virus [HPV]).Zaradi tesnega stika s kožo na kožo, zlasti v mokrem okolju, kot je v bazenu, se bradavice pogosto prenesejo med ljudmi.

Sanacija glivičnih nohtov

Glivična okužba nohtov je najpogostejša bolezen nohtov. Okužbe so lahko od blagih do hudih in lahko prizadenejo en ali več nohtov na nogah in rokah. Glivične okužbe nohtov pogosto najdemo pri ljudeh, starejših od 55 let, in rednih uporabnikih skupnih tušev, kot so športniki ali plavalci.

Kakšni so simptomi glivičnih nohtov?
Za glivične nohte je običajno značilen bel / črn / rumen / zelen zadebeljen noht s krhkim, luskastim videzom. V nekaterih primerih lahko okuženo območje povzroči neprijeten vonj.  
Zdravimo jih s protiglivičnimi laki, kremami,pršili za nohte ali s protiglivične tabletami.Pogosto lahko traja več mesecev, da protiglivično pršilo pokaže rezultate. 

NASLOV

Stanetova ulica 20 b

3000 Celje

KONTAKT

Tel: 040 160 629

Tel: 070 182 390

Email: pedikura.urtica@siol.net

DELOVNI ČAS

Pon, Tor: 14:00 - 19:00

Sre, Čet, Pet: 8:00 - 14:00

Sobota: po dogovoru

© 2023 by The Nail Lab. Proudly created with Wix.com